افزایش 170 درصدی تورم کالاهای وارداتی در سال 99
به گزارش وبلاگ حسامم، تهران (پانا) - تغییرات شاخص قیمت کالاهای وارداتی مبتنی بر داده های ریالی در سال 1399 نسبت به سال قبل، 475.1 درصد است که در مقایسه با تورم سال 1398، حدود 170.6 واحد درصد افزایش داشته است.

به گزارش مرکز آمار ایران، قیمت کالاهای وارداتی یکی از مهم ترین عوامل تأثیرگذار بر اندازه مبادلات خارجی کشورها و نیز یکی از عوامل معین کننده رابطه مبادله است و تغییرات آنها از اهمیت بالایی برخوردار است. در طرح شاخص قیمت کالاهای وارداتی از کلیه کدهای تعرفه وارداتی کشور سال 1395 (سال پایه) استفاده شده است. روش جمع آوری اطلاعات با استفاده از آمارهای ثبتی گمرک جمهوری اسلامی ایران و طبقه بندی مورد استفاده سیستم طبقه بندی نظام هماهنگ شده توصیف و کدگذاری (HS) می باشد. نتایج حاصل از این طرح در سطح کل کشور و برای 20 گروه اصلی طبقه بندی HS قابل انتشار است و به تفکیک دلاری و ریالی محاسبه و منتشر می گردد.
تورم سالانه
تغییرات شاخص قیمت کالاهای وارداتی مبتنی بر داده های ریالی در سال 1399 نسبت به سال قبل، 475.1 درصد است که در مقایسه با تورم سال 1398 (برابر با 304.5 درصد) حدود 170.6 واحد درصد افزایش داشته است. بعلاوه تغییرات شاخص قیمت کالاهای وارداتی مبتنی بر داده های دلاری نیز در سال 1399 نسبت به سال قبل، 39.5 درصد است که در مقایسه با تورم سال 1398 (برابر با 31.1 درصد) حدود 8.4 واحد درصد افزایش داشته است. در گروه های اصلی طبقه بندی HS کمترین نرخ تورم سالانه در بخش ریالی مربوط به گروه چوب و اشیاء چوبی، زغال چوب، چوب پنبه و… (7.9 درصد) و بیشترین نرخ مربوط به گروه محصولات صنایع شیمیایی یا صنایع وابسته به آن (554.2 درصد) است. بعلاوه بیشترین کاهش مربوط به گروه پوست خام، چرم، پوستهای نرم و اشیاء ساخته شده از این مواد و… (3.0- درصد) است.
منبع: خبرگزاری پانا