صادرات عسل به صفر رسید، دو تکه شدن بخش فراوری با تعلیق اجرای قانون انتزاع

به گزارش وبلاگ حسامم، بهزاد بانکی پور با بیان اینکه صادرات عسل در امسال صفر شده است، گفت: تعلیق قانون انتزاع هم که باعث دو تکه شدن سیاست های بخش فراوری کشاورزی شده، شرایط صادراتی را تحت فشار قرار داده است.

صادرات عسل به صفر رسید، دو تکه شدن بخش فراوری با تعلیق اجرای قانون انتزاع

به گزارش گروه مالی وبلاگ حسامم، امروز بهزاد بانکی پور مدیرعامل صندوق زنبور داری کشور در نشست خبری در وزارت جهاد کشاورزی در پاسخ به این سؤال که شرایط صادرات عسل چگونه است، گفت: سال جاری صادرات عسل صفر شده است. پیش از این تا 5 هزار تن عسل به کشور های دیگر که 75 درصد آن برای ترکیه بود صادر می شد و سال گذشته هم حدود یک هزار و 500 تن عسل صادر شد، اما سال جاری این صادرات به صفر رسیده است.

وی همچنین در پاسخ به این سؤال که آیا تعلیق قانون انتزاع و انتقال سیاست های صادراتی به وزارت صمت در این مسئله تأثیر داشته است، گفت: به اعتقاد من از زمانی که سیاست های صادراتی به وزارت صمت منتقل شده، سیاست های بخش فراوری کشاورزی دوتکه شده است. ما بخش فراوری را مدیریت می کنیم، اما به فرایند های پس از آن دسترسی نداریم و در بسیاری از موارد این برای بخش کشاورزی آسیب می زند.

بانکی پور به نمونه ای در این زمینه اشاره نمود و گفت: مثلا رویال چینی به قیمت 500 هزار تومان وارد کشور می گردد، در حالی که ژل بسیار کیفی و مؤثر ایران هم در داخل وجود دارد. از سویی آن ها فراورینمایندگان داخل را اجبار می نمایند که حتماً ژل رویال ایرانی را هم به همین قیمت 500 هزار تومان بفروشند، اما واقعیت این است که ژل رویال ایرانی کیفیت بسیار بالایی دارد و ماده مؤثره آن چندین برابر مشابه چینی است. تقاضای ما این است که قیمت گذاری درستی برای محصول ایرانی انجام بدهند و اجازه دهند خود مصرف نماینده تصمیم بگیرد که آیا نوع چینی و یا نوع ایرانی خریداری کند.

بانکی پور در شرح ژل رویال گفت: این ماده بسیار ارزشمند و دارویی است و سیستم ایمنی بدن را بسیار تقویت می نماید و در شرایط بحران کرونا می تواند به عنوان یک ماده غذایی و دارویی مورد استفاده قرار گیرد.

مدیرعامل صندوق زنبورداری کشور با بیان اینکه سیاستگذاری ها و قیمت گذاری های فعلی وزارت صمت به نفع واردنماینده است، گفت: متأسفانه با معلق کردن قانون انتزاع، زنجیره فراوری منقطع شده است؛ یعنی بخشی از این زنجیره که مربوط به فراوری می گردد، دراختیار وزارت جهاد کشاورزی است و زنجیره های بعدی دراختیار ما نیست.

وی در پاسخ به سؤالی دیگر به دلایل دیگر صفر شدن صادرات عسل ایران اشاره نمود و گفت: 75 درصد عسل ایران به ترکیه صادر می شد که آن ها به خاطر حمایت از فراوری داخل، واردات از ایران را ممنوع کردند. نکته بعدی اینکه صادرات یک زنجیره است و بسته بندی، بازاریابی هم در آن نقش دارد، اما مهمترین مشکل ما در صادرات این است که به استاندارد ان آرپی (باقی مانده های دارویی و مواد مضر) را نداریم و در یکی دو ماه گذشته سازمان دامپزشکی آن را در دستورکار قرار داده است.

وی اضافه کرد: مسائل دیگری هم وجود دارد، مثلاً محدودیت های بانکی در انتقال ارز، کمرنگ شدن مراودات مالی و بسته بندی نامناسب از دیگر موارد محدودنماینده صادرات بوده است.

بانکی پور گفت: ضمن اینکه وزارت امور خارجه باید در خصوص بازاریابی و ایجاد بازار های جدید کوشش بیشتری کند.

مدیرعامل صندوق زنبور داری کشور اشاره ای هم به تفاهم نامه با آفریقایی جنوبی کرد که قرار شد ایران در آن منطقه زنبورداری آن ها را توسعه بخشد و آن ها هم به حذف تعرفه به واردات از ایران یاری بیشتری نمایند.

وی در پاسخ به این سؤال که نتیجه این تفاهم نامه به کجا رسیده است، گفت: شرکت مشترکی در آفریقا تشکیل شده و قرار بود آقای رئیس جمهور آخر فروردین به آنجا سفر کند که به دلیل مسائل شیوع کرونا این سفر لغو شد.

بانکی پور تأکید کرد که آفریقای جنوبی سالانه 5 هزار تن واردات عسل دارد که انجام واردات آن ها از ایران به صنعت زنبورداری کشور ما یاری بیشتری خواهد نمود.

مدیرعامل صندوق زنبور داری کشور همچنین به تفاهم نامه حمایت از زنبورداری با سازمان جنگل ها برای ورود زنبورداران به مراتع و نیز تشکیل اولین شتاب دهنده ها برای توسعه شرکت های نوآور در صنعت زنبورداری اشاره نمود.

در ادامه این نشست، مشیر غفاری مجری طرح ملی توسعه زنبورداری کشور هم به لزوم بازاریابی و دیپلماسی مالی وزارت امور خارجه تأکید کرد و گفت: باید بازار های جدیدی برای این محصول فراهم گردد.

وی همچنین به ظرفیت 5 هزار تنی عسل در کشور اشاره نمود و گفت: متأسفانه صادرات ما به عراق و اربیل و دیگر کشور ها متوقف شده است که با فعال سازی آن ها می توان به این صنعت یاری کرد.

وی گفت: امکان صادرات 52 نوع عسل در کشور وجود دارد، اما همچنان از ارزآوری آن برای کشور بی بهره هستیم.

غفاری به سرانه مصرف 1.3 کیلوگرمی عسل در کشور اشاره نمود و گفت: ما اکنون به دنبال صادرات فرآوری های این محصول هستیم. محصولی به نام میلی تین از زهر زنبورعسل استخراج می گردد که ارزش فرآوری چندین برابری دارد، به طوری که زهر زنبور که 12 دلار به فروش می رفت، هر گرم میلی تین 100 هزار دلار ارزش دارد.

مجری طرح ملی توسعه زنبورداری کشور همچنین گفت: استانداردسازی عسل اجباری شده است و نیز قرار است با تفاهم نامه ای که با دانشگاه شهید بهشتی داریم، از عرضه محصولات تقلبی در بازار جلوگیری گردد.

وی در پاسخ به این سؤال که فرایند فراوری عسل در سال های گذشته چگونه بوده است، گفت: در سال های 97 و 98 افزایش فراوری بوده به طوری که کلونی ها 26 درصد، زنبورستان ها 15 درصد و فراوری عسل هم با 24 درصد افزایش به 112 هزار تن رسیده است.

وی با تأکید بر اینکه این میزان فراوری کافی نیست، گفت: در حال حاضر عملکرد در هر واحد کندو 11 کیلوگرم است که باید تحقیقات روی افزایش فراوری بیشتر کار کند و روی ملکه زنبورعسل ایرانی باید بیشتر تحقیق نمایند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

به "صادرات عسل به صفر رسید، دو تکه شدن بخش فراوری با تعلیق اجرای قانون انتزاع" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "صادرات عسل به صفر رسید، دو تکه شدن بخش فراوری با تعلیق اجرای قانون انتزاع"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید